Kutala | About
15318
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15318,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,paspartu_enabled,paspartu_on_top_fixed,paspartu_on_bottom_fixed,vertical_menu_outside_paspartu,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Què és Kutala?

 

Kutala és un projecte social amb què volem que persones que es troben en situació de vulnerabilitat expliquin allò que els envolta a través de la creació artística. El nostre objectiu és la promoció de l’educació cultural per tal que els nens i joves que participen en el projecte coneguin les creacions artístiques contemporànies, reflexionin sobre el seu entorn des del discurs creatiu i siguin impulsors de la pròpia cultura.

 

Fins al moment, la proposta de Kutala se centra en la fotografia analògica però més endavant ens agradaria explorar altres camps de l’educació artística i emocional. La nostra intenció és anar més enllà del concepte de fotografia participativa, i per això hem tingut en compte tres eixos en el disseny del projecte: l’estudi a fons dels contextos en què participem, la planificació i justificació de cada fase i la continuïtat de Kutala en les diferents edicions.

 

El procés passa per totes les fases de creació d’un reportatge fotogràfic: l’aprenentatge dels coneixements sobre tècnica fotogràfica analògica, el plantejament del tema, la presa de les fotografies, el revelat al laboratori fotogràfic i el disseny del muntatge expositiu. Les fotografies resultants esdevenen un punt de vista molt interessant per entendre la vida contemporània dels barris en què conviuen aquests nens i joves.

 

Hem realitzat Kutala al Centre Socioeducatiu Poblenou –Fundació Pere Tarrés– de Barcelona, i al barri de Vila Matilde de Malanje amb nens i nois d’entre 6 i 25 anys. En els propers mesos, l’equip de Kutala desenvoluparà el projecte a Catembe, una població als afores de Maputo. Els reportatges fotogràfics s’han exposat en diferents espais en correspondència amb cada edició del projecte.

CRONOLOGIA

KUTALA A BARCELONA

Realització del projecte Kutala al barri de Poblenou, a Barcelona, en un dels centres de la Fundació Pere Tarrés a la ciutat.

KUTALA A MALANJE

Edició del projecte Kutala a Malanje, Angola, a l’orfenat Kudielela través de la ONG Mans Mercedàries.

Exposició dels resultats del projecte a Malanje a la galeria d’art La Puntual, a Sant Cugat del Vallès.

Exposició dels resultats del projecte a Malanje a sala d’exposicions de l’Enrajolada, Martorell.

Exposició dels resultats del projecte a Barcelona al Casal de Barri de Poblenou, Barcelona.

 

KUTALA A KATEMBE

Edició del projecte Kutala a Katembe, Moçambic, a l’orfenat Tiberíades través de la ONG Mans Mercedàries.