Kutala | Full de sala per la galeria La Puntual
16014
page-template-default,page,page-id-16014,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,paspartu_enabled,paspartu_on_top_fixed,paspartu_on_bottom_fixed,vertical_menu_outside_paspartu,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

EXPOSICIÓ MALANJE | KUTALA

 

 

És una tasca difícil donar a conèixer les diferents cultures d’Angola, un país del sud-oest africà. Existeixen una gran varietat de costums i tradicions lligades a les diverses ètnies territorials, i per això resulta tan complex entendre la riquesa cultural del país.

 

L’exposició Malanje | Kutala mostra una part d’aquest mosaic: la ciutat angolesa de Malanje. I ho fa a través del treball fotogràfic de 25 nens i joves que viuen al barri de Vila Matilde. Les fotografies que s’hi poden veure creen una narració sobre les places, els carrers, les persones i els paisatges de la ciutat des d’una perspectiva molt pròxima que en revela el seu caràcter polisèmic.

 

Aquestes imatges formen part dels reportatges plantejats i realitzats per cadascun dels nens i joves en el marc de Kutala, un projecte artístic de cooperació social i creativa. Kutala, que vol dir “mirar” en kimbundu, ha ofert a aquests nens la possibilitat d’explicar allò que els envolta amb els seus propis ulls.

 

A la mostra es poden veure en forma de mural una selecció feta pels mateixos nens de les més de 700 fotografies que van capturar i revelar al llarg d’un mes. El muntatge respecta la disposició que ells van pensar per les exposicions organitzades als carrers de Vila Matilde.

 

Finalment, l’exposició també recopila el material físic i audiovisual que els nens van utilitzar i generar durant el procés de realització dels reportatges (com els negatius, el mateix laboratori fotogràfic, els llistats amb els temes proposats per cada participant i alguns vídeos del procés). D’aquesta manera, Malanje | Kutala repassa els diferents processos de creació seguits pels participants del projecte i ens acosta a la seva experiència.

 

 

Mariona Ibàñez